Skip to main content

Nazomerse COP bespreekt circulair ambachtscentrum

De eerste keer na de zomer kwamen de partners samen in Groenlo om de vorderingen te bespreken. En om kennis te nemen van het circulaire ambachtscentrum waar Gemeente Doetinchem aan werk.

Een circulair ambachtscentrum is een werkplaats die bijvoorbeeld een afvalbrengpunt, kringloopwinkel, reparatiewerkplaatsen, onderwijsinstellingen en regionale bedrijven met elkaar verbindt. De focus ligt op producthergebruik. Zo wordt het onnodig weggooien van grondstoffen en materialen voorkomen. Behalve voor duurzaamheid, gaat deze plek zorgen voor werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden voor mensen die moeite hebben met het vinden van een baan.

Update maart 2021: Doetinchem zet in op maximaal hergebruik van afval met vernieuwd brengpunt en circulair ambachtscentrum